Centro Interpretativo do Vale do Tua

  • Centro Interpretativo do Vale do Tua, Foz Tua, Portugal

    The Interpretive Center of Vale do Tua is a space that seeks to reveal the natural and historical richness of a territory that, over time has been transformed by the action of Man.
    The Foz Tua Hydroelectric Utilization Project (2011-2017), for its environmental impact, determined a deep multidisciplinary study that allowed to gather information that the CIVT provides in an accessible and didactic way.

    The exhibition begins by evoking a tunnel from the old Tua train line, leading the visitor to start a sensory journey through the Valley.
    In continuation is the history of the construction of the line of train of Tua to Mirandela.
    Finally, the construction of the Foz Tua dam is presented.
  • client
    Agência de Desenvolvimento Regional do Vale do Tua

    year
    2017-2018

    credits
    André Covas, united by (design development)
    Emídio Cardeira, united by (design development)
    Gina Ferreira, united by (design development)
    Gonçalo Ferreira, united by (design development)
    Joana Borges, united by (production)
    Liliana Fontoura, united by (design development)
    Miguel Palmeiro, united by (museography, design and coordination)
    Pedro Sousa, united by (design development)

    and:
    Catarina Providência, Cariátides (project management)
    Gabriella Casella, Cariátides (content management)

    awards
    BID 2018, Prémio Diseño de Espacios e Interiorismo, selected project

    photos
    Luis Ferreira Alves




    Thank you for watching.

    Follow us:

    2017-2018 
    © cariátides / united by