Diplomski rad // Zvuk kristala // Ilustrativni deo

 • ZVUK KRISTALA   //   ILUSTRATIVNI DEO

  Knjigu sam osmislila kao skup skica, koji bi na poetski način pokazali način na koji se prikupljaju zvukovi, koji su svuda oko nas. Biljka koja neodoljivo potseća na pahuljicu je maslačak "padobranac". Svaki deo je jedna pahuljica, koja slobodno leti i sakuplja zvukove tokom svih godišnjih doba. Kada dođe zima, padobranci lete ka oblacima. U njima se događa magija... Padobranci, koji donose zvuke sa sobom, ulaze u oblak, koji je jedna velika muzička kutija. Svaki zvuk bi pravio po jednu pahulju. Nema dve iste, kao što nema ni dva ista tona.

  Ako zvuk ima moć da promeni strukturu vode, da li se zapitate kako se vaša struktura menja, budući da se i sami sastojimo od 70% vode? Kako drugi ljudi utiču na našu strukturu? Šta se događa sa nama kada smo tužni, a šta kada smo radosni? Kako na nas utiče deo grada u kome živimo? I da li mi možemo da osetimo njegovu melodiju?

  Pitanja je mnogo, ali toliko je i odgovora. Ni na jedno pitanje ne mogu da dam tačan odgovor, ali mogu da dam svoje mišljenje. Nadam se da će moj rad otvoriti vrata još neispitanih polja i da će biti dobra osnova za dalja kreativna istraživanja.

  Hvala na pažnji!
  Bojana
 • Thanks for the attention.
  I appreciate!